Как да заспиваме за 1 минута?

sleep

Така наречената практика 4-7-8 се използва от индийски йоги

С изследването на този метод се занимава професор Андрю Уейл от Университета в Харвард.
Той открива, че от векове наред така наречената практика „4-7-8″ се използва от индийски йоги.
Те я прилагат по време на медитация, за да постигнат пълно отпускане на ума и тялото.

Всичко, което трябва да направите, са следните 3 стъпки:

1. Вдишайте през носа в продължение на 4 секунди.
2. Задръжте дъха си за 7 секунди.
3. Бавно издишайте през носа в продължение на 8 секунди.

Това дихателно упражнение забавя сърдечния ритъм и действа изключително успокояващо. Ефектът му се усеща почти веднага, само след няколко повторения. Може сами да проверите това на практика. Вероятно ще се събудите на следващата сутрин и ще си спомните, че сте заспали, дори преди да успеете да преброите 8-те секунди на второто издишване.

Ето за какво още може да използвате тази техника:

Когато почувствате стрес или безпокойство, количеството адреналин в кръвта ви се увеличава и дишането става учестено. Тогава упражнението действа като успокоително. Задръжте дъха си с умишлено бавно издишване и неизбежно ще забавите сърдечната честота.

Тази практика успокоява и ума, тъй като изисква концентрация върху дишането. В този момент няма да осъзнавате как, но вашата централна нервна система постепенно ще се успокои и тревожността ще си отиде. В резултат на това, цялото тяло релаксира.

Методът „4-7-8″ ще ви помогне да заспивате по-бързо, например, когато се събудите късно през нощта, мислейки прекалено много за нещо. Също така, когато сте нервни преди състезание или важно събитие в живота ви.

 

Приятели, ако ви харесва тази публикация, харесайте нашата страница във Фейсбук. Това ще бъде най-добрата благодарност за нас! :)

 

Благодаря ти, че споделяш тази публикация чрез бутончетата отдолу

Leave a Reply