Връзката душа-тяло

Връзката душа-тяло

Връзка душа-тяло
Връзка душа-тяло

Много хора не разбират какво е „да имам връзка със себе си“, „да разговорям със себе си“. Те или не разбират това, или го приемат буквално. Да разбираме тялото си и да откликваме на неговите нужди е тясно свързано с първите години на живота и отношението на детето с Майката (майка, наставница, първият човек, който се грижи за неговите нужди). Често се случва по една или друга причина в по-зряла възраст, човекът да не усеща нуждите на тялото си или направо да загуби връзката си с него, а това създава куп проблеми от здравословна гледна точка.

Представете си – вие ​​сте вашето тяло и това, което правите с тялото си, е метафора за това, което правите със себе си (с вашата психологическа форма на личността).
Защо трябва да се стремим да задоволим нуждите на тялото от храна, комфорт и секс? Защото без тяло, душата ни няма дом. Нуждите на тялото са като нуждите на бебе и често отразяват психологическото състояние на човека.
Възможните реакции и техните значения са следните:
– Да пренебрегнете нуждите на тялото или изобщо да ги забравите – реално все едно се отказвате от своя духовен живот, т.е. когато отхвърляте себе си вие повтаряте травмата, когато сте се чувствали отхвърлени от някого (от родителите).
– Да измамите тялото си (чрез силикон, пластични операции и др.) – в този случай лъжете себе си за своята истинската природа и начините за нейното въплъщение.
– Да се давите в алкохол и наркотици? – това означава, че убивате чувствата си чрез невероятна болка.

 

Благодаря ти, че споделяш тази публикация чрез бутончетата отдолу

Leave a Reply