Психолог И. Калончева
Психолог И. Калончева

Здравейте, казвам се Илвана Калончева и съм психолог, арт-терапевт

Вярвам, че всеки един човек може да реши личните си проблеми сам, които неминуемо ни се случват през целия ни живот и че всеки има свой собствен Път към истинския си, автентичен Аз.
Обикновено ни е нужна малко или повече помощ, поддръжка и в такива моменти и използваме за тази цел близки и приятели. Проблемът е обаче, че те също имат своите проблеми и също искат да ги решат и споделят, колкото и добри намерения да имат, за да ни помогнат. В резултат се получава някакъв вид обмяна на проблеми и негативни емоции, като взаимно се достига до не особено ефективни начини и модели на справяне от ограничения личен опит на близкия ни човек.

Нужен ви е човек, който е готов изцяло и напълно да работи за вас и който самият е стигнал до някакъв етап на лично развитие чрез лична терапия, участие в психотерапевтични практикуми, обучения и не спира да се интересува и развива в собствения си живот.

 

Психолог И. Калончева
Психолог И. Калончева
# Проблемите ни започват от най-ранна възраст – през целия ни живот се налага да се справяме със задушаващи ни емоции, чиято ескалация са психосоматичните прояви. Налага се сами да се научим да се справяме с обида, вменена вина, опитваме се да контролираме гнева си, който разваля поредните ни взаимоотношения.

# Все отлагаме за утре да бъдем това или когото вярваме, че заслужаваме да бъдем и сме си мечтали. Нещо ни спъва да реализираме себе си като човек, да сбъднем мечтите си.
# На всичкото отгоре ни се случва внезапна тежка раздяла с близък човек или смърт, преживяваме дълбока лична криза, след което не можем да бъдем вече същите.
# Децата ни растат и започват да ни обвиняват в същото, в което сме обвинявали родителите си, а ние виждаме в тях най-кошмарните си взаимоотношения със собствените ни родители. Започваме да мислим, че сме в омагьосан, дяволски кръг, от който няма измъкване.

Предлагам разнообразни методи, с помощта на които да намерим своя истински, успешен, удовлетворен Аз, зависи от предпочитанията и характера на човека – от техники, в които има естетическо удоволствие като мандали, рисуване, музика, работа с пясък и прочие до сериозна беседа.
Сертифициран арт-терапевт на възрастни и на деца съм, запален Таро-психолог, и съм в обучителната програма на БОАП.
Интересно ми е да работя с:

– женски проблеми – деца, взаимоотношения, емоции, следродилни проблеми, лична реализация, разпределение на времето;
– житейските кризи;
– Справяне с емоциите ; тревожност; страхове; гневливост;
– Взаимоотношения;
– Родовите отношения като важен елемент за нашите взаимоотношения, реализация в живота, благосъстояние и прочие.
– Въпроси от рода „защо ми се случва това, на мен“ и пр.

Ще се радвам да харесате страницата ми във Фейсбук, която редовно поддържам и откъдето също можете да ми пишете за уговаряне на час! 
https://www.facebook.com/psyhoterapytoday

Очаквам ви, пишете на лични!

 

Благодаря ти, че споделяш тази публикация чрез бутончетата отдолу