Метафори на отношенията с различните типове личности

Метафори на отношенията с различните типове личности

Метафоры-отношения
В отношенията си с погранична личност е невъзможно да спрете. Карате кола по серпентини, а спирачката й е неизправна. Можете да завъртите волана само наляво и надясно, за да не полетите от скалата или да не се блъснете в скалата. Но не можете да спрете.
С шизоида карате различни коли. Но близо. И дори мотоциклетът не решава проблема с липсата на интимност. Ще ви качат в инвалидна количка.
Психопатът първо ще ви повози на модерен спортен мотоциклет с интериор от естествена човешка кожа. Веднага щом попиташ „къде отиваме“, той ще ти залепи устата и ще те завлече в багажника. Пътуването продължава.
С истерика сте качени на кабрио (за да го видят всички). Определено в ярки цветове (за да го видят всички). Карате само бързо. Сексът по време на шофиране не е задължителен.
С нарцисиста сте в най-луксозния автомобил. Най-бързият, най-големият, най-чистият, най-модерният и най-скъпият. И ти с него си най-добрата. Докато случайно не те забрави на бензиностанция.
Зависимият никога не сяда зад волана, дори ако има книжка от всички категории и приложена диплома от лятно училище. Винаги ще шофираш, докато той държи ръката ти. За по-сигурно.
С депресирания, винаги карате през тунел. С приглушена светлина и застоял въздух. Бавно и лепкаво. В тъмното лампата за проверка на двигателя мига. Горивото винаги клони към нула, без значение колко сте наляли.
Тревожният партньор няма да ви позволи да шофирате. Дори и да решите да заспите, няма да ви остави. Бърборенето му ще се увеличава все повече, ще се разпростира из целия поток от превозни средства, докато надхвърли всякакви граници.
Прев. от Анастасия Звонарева

 

Благодаря ти, че споделяш тази публикация чрез бутончетата отдолу

Leave a Reply